fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

ZELENJAVNI KOLAČKI ZA ZAJTRK

ZELENJAVNI KOLAČKI ZA ZAJTRK

Danes boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki obožujete slane zajtrke. Pripravila sem namreč slane zelenjavne kolačke z dodatkom koruzne moke.

Recept za zelenjavne kolačke lahko prilgajate glede na sestavine, ki jih imaste v hladilniku. Uporabljeno zelenjavo lahko popolnoma prilagodite, prav tako pa lahko kolačke naprečete vnaprej in jih nato s vzamete s seboj na pot. V hladilniku bodo le ti zdržali do 7 dni.

Recept je nastal v sodelovanju z ekološko kmetijo Vila Natura, na kateri pridelujejo same bio dobrote in vam resnično priporočam, da si pri njih naredite zalogo mok, kosmičev, domačih sokov in olja. 

Za današnji recept sem uporabila njihovo bio koruzno moko, ki da odličen okus našim kolačkom in poskrbi, da bomo siti dlje časa. Če te zanima recept, beri dalje..

 

Danes z vami delim recept za najboljše slane kolačke primerne za zajtrk!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6-8 velikih kolačkov

Sestavine: 

  • 120 g bio koruzne moke od Vila Natura
  • 4 jajca
  • 1 zelena bučka
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • 60 g mocarele
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička zelenega pesta
  • 1 žlička mediteranskih začimb
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol in poper po okusu
  • sočnično olje od Vila Natura

Priprava:

  1. Zelenjavo operemo in osušimo. Bučko naribamo, ji dodamo malo soli in pustimo stati nekaj minut, da le ta spusti vodo. Bučko ožamemo in jo dodamo v posodo. 
  2. Paradižnik in čebulo narežemo na majhne koščke ter ju dodamo v posodo k bučki.
  3. Zelenjavi primešamo še 4 jajca in pesto. 
  4. V drugi posodi zmešamo skupaj koruzno moko, pecilni prašek in začimbe ter mešanico dodamo k  jajčni mešanici in vse skupaj še enkrat premešamo. Masi na koncu vmešamo še mocarelo.
  5. Modelčke za peko mafinov namastimo z oljem in modelčke napolnimo do 3/4.
  6. Vse skupaj postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo 25 minut na 180 stopinjah.
  7. Ko so kolački pečeni, počakamo da se nekoliko ohladijo, da jih lažje spravimo iz modelčkov in serviramo še tople. 
  8. Pa dober tek! 

NASVET: Koruzne zelenjavne kolačke lahko shanjujete v hladilniku do 7 dni. Prav tako so zelo priročni, sa jih lahko brez problema vzamete s seboj na pot.

Zelenjavni kolački iz koruzne moke so odlični za vse, ki obožujete slane zajtrke.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino