fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

VEGANSKI BAZILIKIN PESTO

VEGANSKI BAZILIKIN PESTO

Nova ideja za res enostavno in božansko kosilo, ki vas bo takoj popeljalo nekam v Italijo.

Le kdo ne mara testenin? Jaz jih naravnost obožujem in ko pride do testenin preprosto ne diskriminiram. Ker sem ne dolgo nazaj uredila svoj mini vrtiček na balkonu in kupila kar dve baziliki sem rekla, da je čas da naredim svoj pesto. 

In res sem ga! In to veganskega, saj je moj fant laktozno intoleranten in konstantno iščeva načine kako se izognit mlečninam (sploh v omakah omakah). S čim sem nadomestila parmezan iz original recepta pa izvesta spodaj..

 

Ko boste poskusili recept za domač pesto, ga nikoli več ne boste kupili! 

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: 10 – 20 porcij (v primeru uporabe v testeninah)

Sestavine za PESTO:

  • 50 g sveže bazilike
  • 70 g bio sončničnih semen
  • 25 ml  konopljinega olja (ali olivnega olja)
  • 50 g kvasnih kosmičev (ali parmezana)
  • 3 stroki česna
  • 50 ml soka limone
  • Sol in poper po okusu

DODATNO:

  • 250 g bio pirinihi širokih rezancev
  • Listi bazilike za okras

Priprava:

  1. Priprava pesta: Liste bazilike operemo in osušimo ter jih dodamo v mešalnih (ali sesekljalnik) skupaj z izbranim oljem, sončničnimi semeni, olupljenim česnom, limoninim sokom, soljo in poprom. Vse skupaj zmiksamo v gladko maso.
  2. Kuhanje testenin: Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih proizvajalca. Ko so kuhane, jih ne odcedimo.
  3. Priprava testenin s pestom na moj način: Ponev segrejemo in v njo zlijemo 1/3 pripravljenega pesta. Pesto počasi segrevamo, dokler ne zadiši po česnu. Nato dodamo kuhane testenine, ki jih prenesemo direktno iz lonca v katerem so se kuhale (ne odcejamo, da zraven prenesemo še nekaj vode v kateri so se kuhale testenine). 
  4. Testenine premešamo in po potrebi do solimo in dodamo še kakšno žličko vode v kateri so se kuhale testenine.
  5. Testenine serviramo na krožnik z dodatkom sveže bazilike in praženih sončničnih semen.
  6. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem kosilu.

Pa dober tek! Preizkusite recept in se o sami odličnosti domačega pesta prepričajte kar sami.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Comments

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino