fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

TIRAMISU TORTA IZ PALAČINK

TIRAMISU TORTA IZ PALAČINK

Današnji recept za sladico je nastal čisto spontano, saj se nisem mogla odločiti ali bi pripravila čokoladno torto, tiramisu ali palačinke. Zato sem pripravila vse tri sladice in nastala je ta revolucionarna in fantastična TIRAMISU TORTA IZ PALAČINK.

Tako je, današnji recept je nastal čisto spontano, saj se sama nikakor nisem mogla odločiti katero sladico naj pripravim. Odlčala sem se med čokoladno torto, tiramisujem in palačinkami. Nato sem pomislila, zakaj ne bi naredila vseh treh sladic v eni.

Pri roki nisem imela, dovolj baby keksov za cel pekač tiramisuja, za pripravo biskvita nisem imela dovolj časa in v hladilniku sem imela mascarpone sir ter sladko smetano, ki jo je bilo treba nujno porabiti… pa je nastala tiramisu torta iz palačink!

Včasih so spontane sladice najboljše 😀 

Najbolj nora in odpičena sladica, kar sem jih kadarkoli pripravila.

 

Ko si vi dilemi katero sladico pripraviti, pripravi kar vse sladice v eni!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
ZAHTEVNOST: rahlo zapleteno
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 kosov

Sestavine za palačinke

  • 150g bele pšenične moke
  • 450g mleka
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 1 žlica ruma
  • 50g kuhane kave

SESTAVINE ZA KREMO:

  • 500G mascarpone sira
  • 100ml sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • 4 žlice sladkorja ali drugega sladila
  • 3 žlice presnega kakava 
DODATKI:

PRIPRAVA:

  1. Najprej bomo pripravili maso za palačinke z dodatkom domače, sveže kuhane turške kave. In sicer maso pripravimo tako, da vzamemo veliko skledo in vanjo vlijemo mleko, kateremu nato z metlico primešamo jajca, rum in kavo. 
  2. Vse skupaj dobro premešamo ter dodamo moko in sol. Vse skupaj ponovno dobro premešamo z metlico, dokler ne dobimo gladke mase brez grudic. Maso pustimo počivati vsaj 30 minut. Mi bomo med tem časom pripravili kremo.
  3. Kremo pripravimo tako, da v veliko skledo dodamo mascarpone sir, sladkor, rum, sladko smetano in kakav. Vse skupaj miksamo z mešalnikom 2 minuti. Kremo postavimo v hladilnik za približno 30 minut.
  4. V džezvici medtem skuhamo aromatizirano kavo ali kavo brez arome (hišno mešanico) katero bomo potrebovali za namakanje savoiardi keksov za tiramisu. Kuhano turško kavo nato prelijemo v globok krožnik (naj bo širok dovolj, da bomo lahko v njem namakali kekse) in po želji prilijemo še 200 ml mleka, sladkor in rum.
  5. Nato je čas, da palačinke spečemo v predhodno namaščeni ponvi. Ko napečemo vse palačike jih pustimo, da se nekoliko ohladijo, da bomo lažje sestavili našo torto.
  6. Sedaj, ko imamo pripravljeno kavo, kremo in palačinke je čas, da se lotimo sestave torte.
  7. Sestava torte po plasteh izgleda nekako tako: palačinka, čokoladno lešnikov namaz, krema, palačinka, tiramisu keksi namočeni v kavo, krema, palačinka, čokoladni namaz, krema, palačinka,… in tako naprej dokler ne porabimo vseh sestavin. Seveda lahko uberete tudi svoj način ali zaporedje sestavin.
  8. V višek kreme nato stopimo 50g temne čokolade in s čokoladno kremo nato prelijemo celotno torto.
  9. Torto postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da jo bomo lažlje narezali.
  10. Okrasite po želji in postrezite torto skupaj s sveže kuhano kavo s smetano.
 Glavna sestavina današnjega recepta je naša AROMATIZIRANA KAVA Z AROMO KOKOSA, ki smo jo pripravili na turški način.

  ka

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino