fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

ČILI SIN CARNE na belo

ČILI SIN CARNE na belo

Hejla, v kolikor me spremljaš na Instagramu veš, da rada eksperimentiram z okusi in tokrat se mi je porodila ideja, da namesto klasičnega čilija naredim čili na belo!

Odlična ideja kajne? V resnici sem imela ogromno belega fižola, ki se mi je že nekaj časa potikal v shrambi in enega dne sem imela v planu skuhati čili. Ker pa nisem imela pelatov sem rekla, da poskusim z belim fižolom in morem priznat, da je jed, ki sem jo ustvarila res 

B O Ž A N S K A !!!

 V osnovi je recept veganski, kar pomeni da ne vsebuje sestavin živalskega izvora. V kolikor bi želeli dodat meso pa svetujem mleto piščančje meso ali ostanke piščanca, ki jih le natrgate v omako.

Preizkusite recept in presenečeni boste nad okusom.

 

Rad eksperimentiraš v svoji kuhinij in preizkušaš drugačne okuse? Potem ti je današnji recept pisan na kožo in ga moreš nujno preizkusiti.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 3 osebe

Sestavine: 

  • 150g fitnes basmati riža
  • 400ml vode
  • 400g belega fižola iz konzerve
  • 200ml zelenjavne jušne osnove
  • 150g koruze
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 40g ribanega sira
  • limeta
  • olivno olje za praženje

ZAČIMBE:

  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 1/4 žličke čilija
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1/2 žličke kumine
  • 1/2 žličke origano
  • 1 žlička rdeče paprike 
  • svež peteršilj

 

PRIPRAVA:

  1. V lonec pristavimo 400ml vode v kateri bomo skuhali riž. Ko voda v loncu zavre, vanjo nasujemo riž in solimo po okusu.
  2. Riž kuhamo 20 minut.
  3. V tem času, ko se riž kuha pripravimo čili omako iz belega fižola.
  4. Omako pripravimo tako, da v  velik lonec dodamo žlico olivnega olja na katerem prepražimo čebulo in papriko.
  5. Nato v multipraktiku zblendamo 300g belega fižola v gladko maso (po potrebi dodamo vodo, da lažje zmiksamo).
  6. Fižolovo maso sedaj prelijemo v lonec k čebuli in papriki ter vse supaj prelijemo z jušno osnovo. 
  7. Dodamo vse začimbe, koruzo in preostalih 100g belega fižola ter kuhamo vsaj 10 minut, da se okusi povežejo.
  8. Čili serviramo z rižem, naribanim sirom, svežim peteršiljem in limeto.

Pa dober tek želim!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino