Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Odprta so prednaročila na novo MEAL PREP 6.0. e-knjigo>> TUKAJ 👩‍🍳

Skutin tart z rdečo peso

Skutin tart z rdečo peso

Moji najboljši recepti nastanejo spontano in današnji je eden izmed takšnik – tart iz rdeče pese v božanski kombinaciji s hruško in gorgonzolo!

Današnji preprost recept je primeren tako za situacijo, ko potrebuješ idejo za kosilo na hitro kot hitro večerjo. 

Za pripravo potrebuješ dobri 10 minut, ostalo delo pa namesto tebe opravi pečica. Ja, tako simpl je! In kar je najboljše je to, da boš s tem receptov navduševal/-a tudi nenapovedane obiske. V hladilniku in shrambi imej vedno pri roki zavitek kupljenega listnatega testa, vloženo rdečo peso in nekaj dodatkov kot so (gorgonzola, skuta, hruške, jabolje,..) in bodi vedno v pripravljenosti, da navdušiš svoje goste. 

 

Ideja za hitro kosilo ali pogostitev!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

30 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 4 porcije

Sestavine: 

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 250 g skute
  • 1 žlica česna v prahu
  • 2 žlički sušenega drobnjaka
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarje
  • sol in poper po okusu
  • 200 g vložene rdeče pese
  • 70 g gorgonzole
  • pest pecan orehov
  • olivno olje, za premaz
  • črni sezam, opcijsko
  • 2 žlici medu
  • 1 vejica rožmarina

Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 °C
  2. Listnato testo razprostremo po pekaču, ki ga bomo nadevali z dodatki.
  3. Naredimo skutni nadev tako, da v skodelici zmešamo skuto, drobnjak, česen v prahu, narezano mlado čebulo, sol in poper.
  4. Skutni nadev enakomerna razmažemo po listnatem testu (namažemo do robov in pustimo 2 cm ob straneh).
  5. Na skuto enakomerno nadevamo vloženo rdečo peso, nadrobljeno gorgonzolo in pecan orehe.
  6. Robove testa prepognemo in jih premažemo z olivnim oljem ter okrasimo s črnim sezamom.
  7. Vse skupaj postavimo v pečico za 15 minut oz. robovi niso lepo zlato-rjavo zapečeni. 
  8. Ko je tart pečen, ga prelijemo z medom in okrasimo z rožmarinom. Še toplega razrežemo na 8 delov ter postrežemo.
Video recept priprave, si lahko ogledate >> TUKAJ

Potem pa samo še uživamo in dober tek! Poskusite recept in se o njegovi slastnosti prepričajte kar sami.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon