fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PIRIN GOZDIČEK

PIRIN GOZDIČEK

Današnji recept je za vse ljubitelje “kašastih zajtrkov” vendar tokrat za malo drugačno kašo kot smo vajeni. 

V današnjem receptu sem ovsene kosmiče zamenjala za pirin rižek. Tako, je dobro ste prebrali, recept ne vsebuje ovsenih kosmičev. Nekaj novega kajne?

Pirin rižek je preprosto odlična zamenjava za ovsene kosmiče, čeprav je malo bolj na “zob” vendar kljub temu zelo okusen. Prav tako pa vsebuje veliko vlaknin in kompleksnih ogljikovih hidratov, ki vas bodo nasitili za dlje časa.  

Na blogu pa najdeš že dva recepta z glavno sestavino in sicer beljakovinski kokosov rižek in preprost ričet!

 

Si naveličan/-a ovsenih kašic? Potem ti močno svetujem, da preizkusiš današnji recepta za neverjetno okusen zajtrk!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 5 minut za pripravo + 30min za kuhanje
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine: 

  • 100g pirinega rižeka
  • 150ml ovsenega mleka (ali navadnega)
  • 300ml vode
  • 2 zreli banani
  • 1 žlička vanilije 
  • 1 žlica medu
  • 100g zamrznjenih gozdnih sadežev 


Priprava:

  1. Pirin rižek nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj rižek dobro speremo in prelijemo z ovsenim mlekom ter vodo.
  2. Lonec pristavimo na ogenj in zavremo. Ko pirin rižek zavre v lonec vmešamo dve pretlačeni banani, vnilijo in zamrznjene sadje.
  3. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam rižek ne prilepi na dno.
  4. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo. Pirin rižek kuhamo 30 minut oz dokler se ne razkuha.
  5. Ko je rižek kuhan vanj vmešamo še med in ga serviramo v skodelico skupaj z dodatkom gozdnih sadežev, kokosovega jogurta, tropsko granolo in kokosovim čipsom.

Pa dober tek in naj se uspešen dan začne! 🙂

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino