fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KOKOSOV MLEČNI RIŽEK

KOKOSOV MLEČNI RIŽEK

Današnji recept je za vse ljubitelje “kašastih zajtrkov” vendar tokrat za malo drugačno kašo kot smo vajeni. 

V današnjem receptu sem ovsene kosmiče zamenjala za pirin rižek. Tako, je dobro ste prebrali, recept ne vsebuje ovsenih kosmičev. Nekaj novega kajne?

Pirin rižek je preprosto odlična zamenjava za ovsene kosmiče, čeprav je malo bolj na “zob” vendar kljub temu zelo okusen. Prav tako pa vsebuje veliko vlaknin in kompleksnih ogljikovih hidratov, ki vas bodo nasitili za dlje časa.  

Za vas sem v sodelovanju s trgovino Vitja.si, ki za vas ponuja zelo kvalitetno športno prehrano, pripravila recept za kokosov mlečni rižek z gosto beljakovinsko kremo. V samem receptu sem uporabila Diet Protein znamke Reflex v okusu jagode in maline (tudi z okusom kokosa je zagotovo božansko).

Sem te že prepričala v pripravo? POTEM BERI DALJE!

 

Brez ideje za zajtrk? Potem preizkusi ta recept za noro okusen kokosov mlečni rižek z gostim beljakovinskim prelivom.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine: 

  • 100g pirinega rižeka
  • 150ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 300ml kokosovega mleka
  • 1 žlička vanilije v prahu
  • 5 žlic eritritola 
  • 300ml vode
Sestavine za beljakovinki preliv:
  • 60g Reflex diet protein (sama se uporabila okus jagoda in malina)
  • 100ml mandljevega mleka 
  • 1 žliča koruznega škroba


Priprava:

  1. Pirin rižek nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj rižek dobro speremo in prelijemo s kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke.
  2. V lonec dodamo tudi vaniljo, eritritol in vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 30 minut.
  3. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam rižek ne prilepi na dno.
  4. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
  5. Med kuhanjem rižeka pa pripravimo tudi beljakovinski preliv in sicer tako, da v kozici zavremo mleko. 
  6. Ko je mleko tik pred vreliščem, z metlico vmešamo beljakovine in koruzni škrob. 
  7. Nato odstavimo in mešamo, dokler se dobimo gostega preliva (skoraj tako kot puding).
  8. Sedaj je čas, da vse skupaj serviramo v skodelico, dodamo beljakovinski preliv, kokosov čips in granatno jabolko.

Mamljivo kajne? V komentarju mi zaupaj ali ti je bil današnji recept. Vesela bom tvojega mnenja.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino