fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PICA Z DROŽMI

PICA Z DROŽMI

V kolikor me spremljaš na socialnih omrežjih si že zagotovo zasledil/-a, da mi je pred kratkim uspelo vzgojiti droži in od takrat pečem kruh z drožmi skoraj vsakm dan.

No glede na to, da objavljam recept za drož pico pred samim receptom za kruh, mi verjetno ni potrebno poudarjati, da je pico z drožmi mnogo lažje pripraviti kot sam kruh z drožmi. 

Seveda, pa mi tudi osnovni recept za kruh ne uide.

Danes bi vas najprej rada navdušila nad samo pripravo in peko pice z drožmi, ki je res BOŽANKA! Najbolj puhasta, mehka in lahko prebavljiva pica kar sem jo pripravila doma.

Ob pripravi testa za pico z drožmi steče proces fermentacije, kar pomeni da mikroorganizmi v drožeh in samem procesu vzhajanja sestavne dele moke predelajo in predprebavijo, da nam ni potrebno.

Zato je testo, pripravljeno z drožmi, laže prebavljivo, ne obleži v želodcu in nas ne napenja. Med dolgo fermentacijo se tudi gluten deloma razgradi.

Peka z drožmi, me je tudi naučila planiranja, saj se testo potrebno pripravii v naprej. Sama se rada pošalim “make today, to eat tomorrow” kar še kako drži!

Za samo peko pice pa naj povem, da najraje uporbim moko manitoba (tip 0), ki res naredi razliko. Sama sem imela težave z iskanjem te moke v trgovini ampak , ampak sem ugotovila, da jo imajo v Tušu zmeraj na zalogi (vsaj pri nas na Ptuju).

 

Danes z vami delim osnovni in res preprost recept za pico z drožmi, brez pretiranega gnetenja.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 20 ur fermentacije + 7 minut za peko 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 pici

Sestavine: 

DODATKI:

  • pelati
  • bivolja mocarela
  • sveža bazilika
  • olivno olje s tartufi
 


Priprava:

  1. Začnemo z avtolizo testa, kar pomeni da v veliko posodo stresemo moko in vodo ter ju premešamo ravno toliko, da se dobro povežeta. Testo pustimo počivat vsaj 30 minut.
  2. Nato v posodo dodamo aktivirane droži, ki jih s prsti nežmo vtremo v testo. 
  3. Nato sledijo 3 minute gnetenja (testo se bo lepilo vendar naj vas to ne prestraši, samo pogumno nadaljujte)
  4. Testo neprodušno pokrijemo in ga pustimo stati 10minut.
  5. Nato testu dodamo sol in ponovno gnetemo 3 minute.
  6. Nato v naslednjih dveh urah naredimo 4 serije potegov in prepogibov. 
  7. Po dveh urah pa pustimo testo na sobni temperaturi vzhajat še naslednjih 4-5 ur.
  8. Po tem času, se nam more testo podvojiti. Nato je čas, da ga postavimo vzhajat še v hladilnik čez noč oz vsaj za 12 ur.
  9. Pred pripravo pice na pomokanem pultu oblikujemo dva hlebčka, ki ju pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo počivat 10 minut.
  10. Nato z rokami oblikujemo pico, jo obložimo s pelati in mozarelo ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 230 stopinj (oz na najvišjo temeperaturo, ki jo doseže vaša pečica).
  11. V kolikor imate doma šamotno ploščo jo seveda pri peki pice tudi uporabite, vendar jo pred samo peko obvezno segrevajte 30 minut, da se bo le ta moćno ogrela. 
  12. Pico pečemo 5-7 minut glede na velikost pice.
  13. Ko je pica pečena jo zalijemo z olivnim oljem s tartufi in svežo baziliko.
  14. Pa dober tek!

Drož pica je neverjetno lahka in polnega okusa, definitvno najboljša domača pica, ki jo lahko pripravim doma.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino