Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

🖤 Najvišji popusti leta so se začeli – črni petek vse do -30% >> TUKAJ 🖤 & brezplačna poštnina nad 25

ČILI SIN CARNE

ČILI SIN CARNE

Hejla, v kolikor me spremljaš na Instagramu veš, da imam zelo rada mehiško kuhinjo. Zato sem danes preizkušala en nov “mehiški” izdelek na slovenskem trgu.

… beri dalje da izveš katerega!

Ponovno sem nakupovala v spletni trgovini Dobrokus in naletela na en zelo zanimiv izdelek in sicer CHILLI BEANS. Na izdelku je pisalo, da ga le segreješ in je že pripravljen za uporabo. Seveda sem ga mogla takoj preizkusiti in nekoliko dodelati v mojem stilu. In tako je nastal odličen recept za čili sin carne = čili brez mesa! 

Že sam čili fižol je odličen, ko sem ga dodelala pa je nastal naravnost  B O Ž A N S K I !!!

Ravno prav sladek, ravno prav pekoč in noro dobrega okusa po čiliju!

 V osnovi je recept veganski, kar pomeni da ne vsebuje sestavin živalskega izvora. V kolikor bi želeli dodat meso pa svetujem mleto mešano meso, ki ga na začetku prepražiš 15 minut zraven čebule in paprike.

Preizkusite recept in presenečeni boste nad okusom.

 

Rad eksperimentiraš v svoji kuhinij in preizkušaš drugačne okuse? Potem ti je današnji recept pisan na kožo in ga moreš nujno preizkusiti.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

Sestavine: 

  • 200g okroglo zrnatega riža
  • 500ml vode
  • 1 zavitek chilli beans od Dobrokus
  • 150g koruze
  • 150g črnega ali rdečega fižola
  • 1 zelena paprika
  • 1 velika čebula
  • 1 avokado
  • olivno olje za praženje
  • čičerikini krekerji za hrustljavost

ZAČIMBE:

  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 1/4 žličke čilija
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1/2 žličke kumine
  • 1/2 žlička petršilja
  • 1 žlička rdeče paprike 

PRIPRAVA:

  1. V lonec nalijemo vodo v kateri bomo skuhali riž in pristavimo na ogenj da zavre. Ko voda v loncu zavre, vanjo nasujemo riž in solimo po okusu. Riž kuhamo 20 minut oz po navodilih proizvajalca.
  2. V tem času, ko se riž kuha pripravimo čili omako. 
  3. Omako pripravimo tako, da v  velik lonec dodamo žlico olivnega olja na katerem prepražimo čebulo in papriko.
  4. Nato dodamo odcejeno koruzo in fižol skupaj z začimbami.
  5. V ponev nato prilijemo še cel zavitek “Chili beans” mešanice, premešamo in vse skupaj kuhamo 10 minut. Po potrebi dolijemo še malo vode.
  6. Čili serviramo z rižem, naribanim sirom, čičerikinimi krekerji in avokadom.

Preprosto in noro okusno kosilo je nato pripravljeno.

Pa dober tek želim!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon