BUČKIN KRUH
Hejla, danes sem za vas pripravila enega izmed boljših receptov s skrivno sestavino! Beri dalje in izvedel/-a boš katero nenavadno sestavino sem uporabila v receptu..
Današnji recept se vam bo mogoče zdel rahlo čuden, saj ponavadi bučke sodijo v slane jedi ampak sama nebi mogla iti iz svoje kože če jih nebi poskusila dodati sladkim jedem.
Kot ste že iz naslova razbrali bomo danes delali kruh, ki vsebuje tudi zeleno bučko. Bučka, da našemu kruhu neverjetno sočnost, ki traja še zagotovo nekaj dni po tem, ko kruh spečemo. Prav tako bučka poskrbi za povečano hranilno vrednost našega kruha in na njen račun ne potrebujemo niti kapljice olja!
Da pa recept poveže z aktualno novostjo moje spletne trgovini – jagodno chia marmelado – sem se odločila da ustvarim in zapišem celo serijo receptov, ki vam bodo služile kot ideje za uporabo nove jagodne chia marmelade.
V koliko prvič slišite za novost, bom nekaj stavkov namenile le te! Nova Breakfast Club jagodni chia marmelada je zdelana iz svežih jagod, po moji najljubši domači recepturi marmelade. Posebnost Breakfast Club jagodne marmelade je to, da je iz le treh popolnima naravnih sestavin in v njej ni uporabljenega nobenega želirnega sredstva, temveč le chia semena, ki poskrbijo za zgostitev in teksturo.
Več idej kako uporabiti jagodno chia marmelado najdete na mojem blogu, v iskalnik vpišite “chia marmelada” in vse ideje boste imeli na dlani!
RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL
ČAS PRIPRAVE: | 60 minut |
ZAHTEVNOST: | preprosto |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 12 kosov |
Sestavine:
- 220g bio pšenična polbela moka od Vila Natura
- 50g mletih orehov
- 300g naribane zelene bučke
- 100ml rastlinkega napitka (jaz sem uporabila ovsenega)
- 90g kokosovega sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 žlička cimeta
- 2 jajci
- ščep soli
DODATKI:
- 75g čokoladnih kaplic
- arašidovo maslo
- jagodna chia marmelada
PRIPRAVA:
- Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
- V veliko posodo ubijemo dve jajci in dodamo mleko, vanilijev ekstrakt in kokosov sladkor ter vse skupaj penasto umešamo.
- V posodo nato presejemo moko, pecilni prašek, cimet in mlete orehe ter ponovno dobro premešamo.
- Nato vzamemo bučko, jo dobro operemo in naribamo ter takoj vmešamo v preostalo maso.
- Na tej točki v maso po želji vmešamo tudi čokoladne kapljice.
- Maso nato preljemo v pekač za kolač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem in posujemo z dodatnimi čokoladnimi kaplicami.
- Kruh pečemo v pečici 45-50 minut oz. dokler ni kruh pečen. To preverimo tako, da naredimo test z zobotrebcem. Zobotrebec preprosto zapičimo v kruh, če se masa ne sprime na zobotrebec je kruh pečen in ga lahko vzamemo iz pečice.
- Počakamo, da se kruh nekoliko ohladi in ga nato serviramo skupaj z arašidovim maslom in jagodno chia marmelado ali ga pojemo brez dodatkov, saj je kruh že sam po sebi odličnega okusa.
- Pa dober tek!
Kruh je noro mehek in sočen, za kar poskrbijo ravno bučke iz recepta, zato jih nikakor ne izpustit.
Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)!