fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

AJDOVA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI

AJDOVA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI

Današnji recept je za vse ljubitelje “kašastih zajtrkov” vendar tokrat za malo drugačno kašo kot smo vajeni. 

V današnjem receptu sem ovsene kosmiče zamenjala za ajdovo kašo. Tako, je dobro ste prebrali, recept ne vsebuje ovsenih kosmičev. Nekaj novega kajne?

Z današnjim receptom sem šla iz svojih okvirjev in nisem pripravila ovsene kaše pač pa ajdovo kašo na sladek način. Kako mi je bil všeč končni izzid? ZELOOO in misli, da bo od sedaj naprej sladka ajdova kaša večkrat na jedilniku.

Recept sem prpiravila v sodelovanju s trgovino Vila Natura pripravila nov recept iz njihove bio ajdove kaše. V kolikor še ne poznate Vile Nature, naj povem da gre za drižinko kmetijo, ki se nahaja v Križevcih pri Ljutumeru. Pri njih si mesečno naredil zalogo njihovih bio izdelkov. Moji najlubši izdelki so seveda ovseni kosmiči in pa njohive bio moke mlete na mlin.

Sem te že prepričala v pripravo? POTEM BERI DALJE

 

Naveličan ovsene kaše? Potem preizkusi ta noro okusen in drugačen recept za ajdovo kašo s suhimi slivami in orehi.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine: 

  • 150g bio ajdove kaše 
  • 10 suhih sliv, izkoščičenih
  • 50ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 300ml kokosovega mleka (ali več, glede na to kako gostoto želite doseči)
  • 200ml vode
  • 1 žlička vanilije v prahu
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • ščepec soli

DODATKI:

  • nasekljani orehi
  • kokosov sladkor
  • kokosov čips
 


Priprava:

  1. Ajdovo kašo nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj ajdovo kašo dobro speremo in prelijemo z vodo, kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke.
  2. V lonec dodamo tudi narezane in izkoščičene suhe slive, vaniljo, cimet in sol ter vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 10 minut. Ker smo ajdovo kašo namakali se bo njej kuhalni čas zmanjšal.
  3. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam ajdova kaša ne prilepi na dno.
  4. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
  5. Ko je kaša kuhana jo serviramo v skodelico in okrasimo z dodatki. Sama sem kašo okrasila z orehi, kokosovim sladkorjem in kokosovim čipsom.

Mamljivo kajne? V komentarju mi zaupaj ali ti je bil današnji recept. Vesela bom tvojega mnenja.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino