Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

VALENTINOVE PUHASTE PALAČINKE

VALENTINOVE PUHASTE PALAČINKE

Hejla, 

danes imam zate prav poseben recept za valentinov zajtrk s katerim boš lahko presenetil/-a svojo boljšo polovico na valentinovo! 

V kolikor želiš partnerja presenetiti z dobrim in zdravim zajtrkom na valentinovo imam zate odlično idejo in recept! Danes sem namreš posebej zate pripravila recept za puhaste palačinke v obliki srčka s čokoladno sredico.

Pripravila sem tudi dve različici recepta in sicer za palačinke z drožmi in brez droži, saj vem da marsikdo med vami nima droži pri roki ali pa je že prepozen, saj priprava droži vzame nekaj več dni priprave. Prav tako priprava palačink z drožmi traja nekoliko dlje, maso je namreč potrebno narediti že en dan prej.

V kolikor potrebuješ idejo za valentinov zajtrk, beri dalje!

Puhaste palačinke v obliki srčka sem spekla s pomočjo modelčka za peko na ponvi (ki ga lahko vidite na spodnji fotografiji levo). Le tega sem kupila že pred leti v Mercatorju. Modelček, je v originalu namenjen peki jajc ampak tudi s palačinkami gre 🙂

 

Puhaste palačinke v obliki srčka, le kaj je lahko boljše na valentinovo jutro?!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo + 20 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi (6 palačink)

Sestavine za palačinke: 

  • 120g moke (bele, pirine, črne, ovsene..)
  • 1 žlička droži (v kolikor jih nimaš uporabi 1 žličko pecilnega praška in 1 žličko sode bikarbone)
  • 160 ml ovsenega mleka (ali katerega koli drugega mleka)
  • 1 žlica kokosovega sladkorja ali medu
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 6 koščkov poljubne čokolade

PRIPRAVA PALAČINK z drožmi:

  1. V večjo posodo/ skledo nalijemo mleko, ki mu primešamo droži in dobro premešamo. Tej mešanici dodamo dve jajci in sol. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Na koncu počasi dodajamo moko in z metlico dobro premešamo, da v masi za palačinke nimamo nobene grudice.
  2. Maso pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi  3 ure, šele nato maso postavimo v hladilnik čez noč.
  3. Naslednje jutri vidimo, da je masa za palačinke nekoliko narastla, kar je odličen znak.
  4. Sedaj je napočil čas, da palačinke spečemo v predhodno segreti ponvi v katero smo dodali olje.  
  5. Sama sem uporabila modelčke za peko palačink v obliki srčka. Modelček sem na polovico nadevala z maso, dodala košček čokolade in še več mase za palačinke na vrh. Čokolado lahko tudi izpustite, čeprav doda čokoladno polnilo tisto piko na i tem palačinkam. Palačinke so nekoliko debelejše zato bo čas peke nekoliko daljši, obvezno pa pečite na srednjem ognju, da se le te ne bodo zažgale.
  6. Palačinke bodo med peko same tudi nekoliko narastle, pečemo jih pa na srednjem ognju, da se nam ne zažgejo.
  7. Palačinke obvezno serviramo s čokoladnim prelivom in jagodami.
  8. Pa dober tek!

PRIPRAVA PALAČINK brez droži:

  1. V kolikor delaš palačinke brez droži je postopek malo drugačen.
  2. Vzameš dve posodi in v prvo nasipaš moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  3. Nato je čas, da ločiš beljake in rumenjake in bejake stepeš v sneg. V kolikor boš izpustil ta korak boš dobil nekoliko bolj “zbite palačinke”, ne toliko pushaste kot če narediš sneg. Tudi če snega ne narediš bodo palačinke še vedno odlične.
  4. V drugi posodi penasto umešamo rumenjake s kokosovim sladkorjem in vanilijo. Nato rumenjakom dodamo mleko in vse skupaj z zmešamo z metlico. Nato masi dodamo sneg in moko. Vse skupaj zelo narahlo zmešamo in palačinke spečemo na predhodno ogreti ponvi z nekaj olja. 
  5. Sama sem uporabila modelčke za peko palačink v obliki srčka. Modelček sem na polovico nadevala z maso, dodala košček čokolade in še več mase za palačinke na vrh. Čokolado lahko tudi izpustite, čeprav doda čokoladno polnilo tisto piko na i tem palačinkam. Palačinke so nekoliko debelejše zato bo čas peke nekoliko daljši, obvezno pa pečite na srednjem ognju, da se le te ne bodo zažgale.
  6. Palačinke pa sem, kot se spodobi za valentinovo servirala s čokoladnim prelivom in jagodami.
  7. Pa dober tek!

Obvezen dodatek na valentinov zajtrk so definitivno jagode, se strinjaš? 😀

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon