fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

LEŠNIKOVO ČOKOLADNA POTICA z drožmi

LEŠNIKOVO ČOKOLADNA POTICA z drožmi

Velika noč je pred nami in kot se spodobi tudi recept za velikonočno potico.

 PRIZNAM, da sem letos prvič v svojem življenju pekla potico in morem priznat, da mi je že v prvo res odlično uspela. No glede na to, da je je zmanjkalo zelo hitro mislim da je bla res fina 🙂

Recept za lešnikovo potico z drožmi je nastal v sodelovanju z podjetjem Kotanyi in ko so me povabili k sodelovanju njihove kampanije sem bila res navdušena in vesela! V samem receptu sem uporabila 3 njihove izdelke in sicer rumov in vanilijev sladkor za nadev ter limonin in vanilijev sladkor za testo. Da jih boste v trgovini lažje našli, pa vam sporočam, da so izdelki dobili novo preobleko.

Kotany začimbne mešanice so res priročne in “must have” v vsaki kuhinji. Posebej priročne so limonina in pomarančna lupinica, da nam ni treba vsakič ribati sveže limone ali pomaranče.

 

Ljubitelji palačink, nujno poskusit tale recept!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 8 ur za vzhajanje + 50 minut za peko
ZAHTEVNOST: zapleteno
ŠTEVILO PORCIJ: 2 potički v okroglem pekaču

Sestavine za testo: 

  • 180g aktivnih droži
  • 300g moke manitobe
  • 250g bele moke tip 500
  • 200ml mleka (lahko tudi rastlinskega)
  • 2 jajci (rumenjak)
  • 60g medu
  • 2 žlici ruma
  • 1 zavitek limoninega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

SESTAVINE ZA NADEV:

  • 400g praženih mletih lešnikov
  • 200g čokoladno lešnikovega namaza
  • 100g masla
  • 150ml mleka (lahko tudi rastlinkega)
  • 2 jajci (beljak)
  • 1 zavitek rumovega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja


Priprava:

  1. V veliko posodo nalijemo mleko in mu primešamo droži. Z metlico droži dobro rastopimo ter mešanici primešamo dva rumenjaka (beljake shranimo za nadev), rum, vanilijev sladkor, limonin sladkor in med.
  2. V drugi posodi presejemo moko in zamesimo testo. Ko dobimo že skoraj enotno gmoto, postopoma dodamo koščke masla in mesimo, da dobimo fino testo.
  3. PRVO VZHAJANJE: pripravljeno testo vzhajamo 6 ur (v prvih 2 urah naredim 3 serije potegov in prepogibov) in nato še dobre štiri ure vzhajamo neprodušno zaprto na sobni temperaturi.
  4.  30 minut pred koncem vzhajanja pripravimo lešnikov nadev. 
  5. Nadev pripravimo tako, da lešnikovo-čokladnemu namazu primešamo mlete pražene lešnike, mleko, maslo, rum in vanilijo. 
  6. Beljake stepemo v sneg in jih na koncu nežno vmešamo v nadev.
  7. Testo razvaljamo v velik pravokotnik debeline 1.5cm in ga v celoti premažemo z nadevom.
  8. Potico zvijemo in poločimo v predhodno namaščen pekač.
  9. DRUGO VZHAJANJE: v pekaču potico vzhajamo vsaj 1-2 uri oz dokler potica ne podvoji svoje velikosti.
  10. Potico premažemo z zmesjo iz mleka in jajce v razmerju 1:1 ter potico globoko prebodemo na več delih. Sama sem ti storila kar z zobotrebcom.
  11. Potico pečemo 50 minut na 180 stopinjah. Prvih 30 minut potico pečite odkrito, naslednjih 20minut pa jo pokrijemo z alufoljo.
  12. Ko je potica pečena počakajte nekaj ur, da je skoraj popolnoma ohlajena in jo šele nato razrežite.
Pa veselo pisanko želim!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino