fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KOREJSKA RIŽEVA SKLEDA

KOREJSKA RIŽEVA SKLEDA

Hejla, v kolikor me spremljaš na Instagramu veš, da obožujem Azijsko hrano in danes sem žla še korak dalje in ustvarila prvi Korejski recept za riževo skledo.

Tako je, danes z vami delim prvi recept, ki ga je navdihnila zelo popularna Korejska jed, jaz pa sem jo priredila po svoje in ustvarila verzijo brez mesa. Pravzaprav lahko rečem, da gre za vegansko jed, saj ni v njej nobenega živila živalskega izvora.

Meso so danes nadomestili orehi in tofu. Morem priznat, da sem prvič meso nadomestila meso z orehi in morem priznati, da sem bila nad končnim rezultatom navdušena. Orehi, dajo jedi tisti “crunchy” efekt, ki ga pogosto v veganski kuhinji zmanjka. Prav tako so orehi odličen vir zdravih maščobic, tofu pa odličen vir beljakovin zato imamo na krožniku en odličen in uravnotežen obrok.

Preizkusite recept in presenečeni boste nad okusom.

 

Rad eksperimentiraš v svoji kuhinij in preizkušaš drugačne okuse? Potem ti je današnji recept pisan na kožo in ga moreš nujno preizkusiti.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 3 osebe

Sestavine: 

  • 100g riža (sama sem uporabila dolgozrnat, bel riž)
  • 130g orehov (nasekljanih)
  • 150g tofuja (nadrobljenega)
  • 100g rdečega fižola (zmečkanega z vilico)
  • 1 žlica sezamovega olja (lahko tudi drugo)
  • 3 mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 dodatna žlička česna v prahu
  • 1 žlička ingverja v prahu
  • 1 limeta (sok iztisnjene limete)
  • 1 žlička srirache (ali druge pekoče omake)
  • 2 žliči tamari (ali sojine omake)
  • 2 žlici javorjevega sirupa (ali medu)
DODATKI:
  • še več mlade čebule
  • sezam
  • čili (opcijsko)

PRIPRAVA:

  1. Riž skuhajte po navodili proizvajalca, med tem ko se kuha bomo pa pripravili Korejsko orehovo meso.
  2. Najprej nasekljamo orehe in jih prelijemo z mlačno vodo ter pustimo namakati 15-20 minut.
  3. Vzamemo ponev, na katero dodamo žlico olja in prepražimo mlado čebulo in česen. Ko čebula postekleni dodamo tamari/ sojino omako, javorjev sirup, sok ene limete in srirarcho (pekočo omako).
  4. Vse skupaj pokuhamo par minut, nato dodamo nadrobljen tofu in osušene orehe. Dodamo še ingver in česen v prahu ter vse skupaj kuhamo naslednjih 10 minut oz dokler ne dobimo goste in “lepljive” omake.
  5. Ko je omaka kuhana jo serviramo na riž, skupaj z dodatnim sezamom, mlado čebulo in čilijem.

Pa dober tek želim!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino