fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

UMEŠANA JAJČKA S ŠPARGLJI

UMEŠANA JAJČKA S ŠPARGLJI

Hejla, danes z vami delim enege izmed mojih najljubših spomladanskih zajtrkov katerega glavna sestavina so šparglji!

Sama naravnost obožujem šparglje, tako po okusu kot po vseh pozitivnih učinkih, ki jih imajo na moje telo. Navdih za sam recept sem jemala iz res noro okusnega špargjevega namaza od Zeliščnega posestva Metka. 

Spet sem namreč nakupovala v spletni prodajalni trgovine GUŠT in takoj opazila ta namaz, ki jeprav klical moje ime. Priznam, da me je namaz popolnoma navdušil in navdihnil za en pravi spomladansko obarvan brunch. Priravila sem umešana jajčka s šparglji po moje, zraven pa spekla en kruh z drožmi in kot pijačo ponudila kombučo. 

V kolik zraven pripraviš še kakšno zelenjavno juhico, pa lahko današnji recept presdtavlja tudi odlično idejo za lahko kosilo. Saj vsi vem, da pride dan ko se nam pač ne ljubi cel dan stati za štedilnikom.

 

Za popoln spomladanski brunch potrebuješ naslednje sestavine:

 

Sedaj ko imamo vse sestavine pri roki, je čas da zavihamo rokave in se lotimo priprave našega bruncha.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

Sestavine: 

  • 10 jajc
  • 150g špargljev
  • 2 mladi čebuli ali več
  • 1 žlica olivnega olja
  • vegeta, sol in poper po okusu
DODATKI:

PRIPRAVA:

  1. Pripravo našega spomladankega bruncha začenjamo s pripravo domačega kruha z drožm, za katerega recept najdete tukaj.
  2. Ko je kruh pečen nadaljujemo s pripravo umešanih jajčk. 
  3. Šparglje in mlado čebulo najprej dobro operemo in jo narežemo na poljubno velike koščke.
  4. Nato segrejemo ponev, v katero dodamo olivno olje in v njej prepražimo čebulo skupaj s šparglji.
  5. Pražimo dobrih 5 minut oz dokler se šparglji ne omehčajo. 
  6. Medtem časom v posodo ubijemo 10 jajc in jih začinimo z domačo vegeto (lahko tudi kupljeno), soljo in poprom.
  7. Ogenj v ponvi zmanjšamo in vanjo zlijemo mešanico iz jajc. Jajca počasi kuhamo in hkrati počasi, neprestano mešamo. Jajca pečemo tako, dolgo da ne dosežejo željene teksture (sama imam raje, da so jajca manj zakrknjena in nekoliko tekoča).
  8. Jajca nemudoma serviramo skupaj s kruhom in zelenjavnim namazom iz špargljev.

Video posenetek priprave si lahko ogleš tukaj!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino