fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PEČENA AJDOVA KAŠA

PEČENA AJDOVA KAŠA

Ideja za preprosto in lahko poletno kosilo!

Za vas imam novo idejo za preprosto poletno kosilo z obilico svežih zelišč in zelenjave. V tokratnem receptu je glavna zvezda ena izmed mojih najljubših žit – ajdova kaša!

Obožujem ajdovo kašo, tokrat pa sem jo prvič pripravila tako, da sem jo spekla v pečici in res mi je žal, da tega nisem poskusila pripaviti že prej.

Ajdovo kašo pred peko lahko vidite na zgornji sliki. Ajdovo kašo po peki v pečici pa spodaj. Seveda sva bila z Vitotom zelo neučakana in sva ajdovo kašo servirala še čisto vročo. Če želite, da bi le ta ostala v lepih kosih jo nekoliko ohladite in vam bo uspelo. 

 

Preprosta jed, ki bo navdušila s svojim odličnim okusom 🙂

RECEPT JE PRIPRAVILA : NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo + 25 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

SESTAVINE ZA PEČENO KAŠO:

  • 250 g ajdove kaše od Vila Natura
  • 500 ml jušne osnove
  • 1 rumena paprika, narezana na kocke
  • 1 zelena paprika, narezana na kocke
  • 3 korenčki, naribani
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 pest svežega drobnjaka
  • 1 pest svežega peteršilja
  • 1 por
  • 4 stroki česna 
  • 100 g parmezana ali drugega sira
  • olivno olje za praženje
 

Priprava:

  1. Priprava zelenjave: por operemo in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in ga sesakljamo. Korenček operemo in naribamo. Papriko operemo in narežemo na kocke. Sveža zelišča operemo, osušimo in nasekljamo.
  2. V veliko posodo dodamo dve žlici olivnega olja, segrejemo  in pripravljeno zelenjavo popražimo.
  3. Dodamo ajdovo kašo in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 15 minut oz. dokler ajdova kaša ne vpije vse tekočine. 
  4. Ko je ajdova kaša kuhana, ji vmešamo 60 g parmezana in nasekljana sveža zelišča. 
  5. Vse skupaj nadevamo v velik pekač in posujemo z dodatnim parmezanom. 
  6. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut na 200 stopinjah, da se lepo zapeče. Ko je ajdova kaša pečena jo serviramo z dodatnimi zelišči in samo še uživamo v odličnem in lahkem kosilu.
  7. Pa dober tek!

Ajdova kaša lahko služi kot samostojna jed ali pa kot priloga.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino