Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

🖤 Najvišji popusti leta so se začeli – črni petek vse do -30% >> TUKAJ 🖤 & brezplačna poštnina nad 25

PEČENA AJDOVA KAŠA

PEČENA AJDOVA KAŠA

Ideja za preprosto in lahko poletno kosilo!

Za vas imam novo idejo za preprosto poletno kosilo z obilico svežih zelišč in zelenjave. V tokratnem receptu je glavna zvezda ena izmed mojih najljubših žit – ajdova kaša!

Obožujem ajdovo kašo, tokrat pa sem jo prvič pripravila tako, da sem jo spekla v pečici in res mi je žal, da tega nisem poskusila pripaviti že prej.

Ajdovo kašo pred peko lahko vidite na zgornji sliki. Ajdovo kašo po peki v pečici pa spodaj. Seveda sva bila z Vitotom zelo neučakana in sva ajdovo kašo servirala še čisto vročo. Če želite, da bi le ta ostala v lepih kosih jo nekoliko ohladite in vam bo uspelo. 

 

Preprosta jed, ki bo navdušila s svojim odličnim okusom 🙂

RECEPT JE PRIPRAVILA : NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo + 25 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

SESTAVINE ZA PEČENO KAŠO:

  • 250 g ajdove kaše od Vila Natura
  • 500 ml jušne osnove
  • 1 rumena paprika, narezana na kocke
  • 1 zelena paprika, narezana na kocke
  • 3 korenčki, naribani
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 pest svežega drobnjaka
  • 1 pest svežega peteršilja
  • 1 por
  • 4 stroki česna 
  • 100 g parmezana ali drugega sira
  • olivno olje za praženje
 

Priprava:

  1. Priprava zelenjave: por operemo in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in ga sesakljamo. Korenček operemo in naribamo. Papriko operemo in narežemo na kocke. Sveža zelišča operemo, osušimo in nasekljamo.
  2. V veliko posodo dodamo dve žlici olivnega olja, segrejemo  in pripravljeno zelenjavo popražimo.
  3. Dodamo ajdovo kašo in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 15 minut oz. dokler ajdova kaša ne vpije vse tekočine. 
  4. Ko je ajdova kaša kuhana, ji vmešamo 60 g parmezana in nasekljana sveža zelišča. 
  5. Vse skupaj nadevamo v velik pekač in posujemo z dodatnim parmezanom. 
  6. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut na 200 stopinjah, da se lepo zapeče. Ko je ajdova kaša pečena jo serviramo z dodatnimi zelišči in samo še uživamo v odličnem in lahkem kosilu.
  7. Pa dober tek!

Ajdova kaša lahko služi kot samostojna jed ali pa kot priloga.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon