fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

JABOLČNI RIŽEV NARASTEK

JABOLČNI RIŽEV NARASTEK

Danes imam za vas novo idejo za zdrav zajtrk in sicer pripravila sem recept za božanski rižev narastek z jabolki!

Ta božanski rižev narastek, sem naredila v sklopu mojega nedeljskega pripravljanja zajtrka vnaprej (v kolikor me ne spremljaš na Instagramu naj povem, da vsako nedeljo pripravim nek zajtrk v naprej za svojega fanta, ki zjutraj nima časa in energije do priprave zajtrka).

No naj povem še to, da sva imela v planu da bo rižev narastek na meniju ves teden, pa sva ga že v torek zmazala 🙂 Recept je nastal čisto spontano, saj sva imela poln hladilnik jabolk, ki jih je bilo potrebno porabiti in tako sem se spomnila na rižev narastek z jabolki!

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Empire, ki je največji ponudnik basmati riža v Sloveniji. V receptu sem uporabila basmati dolgozrnat riž, ki se je odlično odnesel v receptu za rižev narastek.

Tokrat z jabolki namesto jabolčnega štrudla, napeči rižev narastek.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo + 60minut za kuho in peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6 porcij

Sestavine: 

  • 1 liter ovsenega mleka (ali katerega koli drugega)
  • 250 g basmati riža
  • 4 jabolka
  • 40g kokosovega sladkorja + 10g za karameliziranje
  • žlički cimeta
  • 1 žlička vanilije
  • 1 žlička limonine lupinice

PRIPRAVA:

  1. V lonec nalijemo ovseno mleko in ga zavremo.
  2. Ko mleko zavre, vanj vsujemo riž, vanilijo, žličko cimeta, limonino lupinico in sladkor.
  3. Ogen zmanjšamo na sredino in nadaljujemo s kuhanjem riža 20-30 minut.
  4. Medtem ko se riž kuha, olupimo in naribamo jabolka.
  5. Ko je riž kuhan mu primešamo naribana jabolka in po potrebi še sladimo.
  6. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo v predhodno namaščen pekač.
  7. V skodelici zmešamo 10g kokosovega sladkorja in žličko cimeta ter riž posujemo z mešanico, da dobimo lepo hrustljavo in karamelizirano skorjico.
  8. Vse skupaj damo peči v pečico segreto na 180 stopinj za približno 45 minut.
  9. Ko je pečeno, pustimo, da se narasek nekoliko ohladi, saj ga bomo le tako lahko narezali na lepe kocke.
Rižev narastek je odlična rešitev za vnaprej pripravljen zajtrk ali malico, ki jo lahko s seboj vzameš tudi na pot! 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino