Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 3.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

SOČNO MAKOVO PECIVO

SOČNO MAKOVO PECIVO

Sama naravnost obočujem mak in makovo pecivo s čokolado, ki ga je delala moja babica. 

In danes z vami delim zdravo verzijo za enega izmed mojih najljubših peciv – zdravem makovem pecivo. Z besedo “zdravo” imam v mislih pecivo brez tone sladkorja in trans maščob.

Namesto olja sem v receptu uporabila jabolka in jabolčno čežano, ki se odlično odneseta v primeru, ko želimo doseči sočnost v pecivu, ki v originalu vsebuje veliko maščob. No, pa sem povedala na glas in moja skrivnost je razkrita!

Makovo pecivo je kljub temu zelo zelo sočno in nima zaradi tega nič manj okusa. To dokazujem s slikami, saj je za “fotošuting” od celega velikega pekača (25 kosov) ostalo le 6 kosov. 

Najbolje, da se o okusu kar sam/-a prepričaš!

 

Si ljubitelj zdravih sladic? Potem je ta recept nalašč zate!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut za pripravo + 35 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 25 kosov

Sestavine: 

  • 250g bio bele pirine moke 
  • 120g maka
  • 80g kokosovega sladkorja (lahko uporabite tudi druga sladila po okusu)
  • 1 paket vanilijevega sladkorja
  • 300ml mleka (sama sem uporanila ovsenega)
  • 200g nesladkane jabolčne čežane
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 žlička cimeta
  • 2 naribani jabolki
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • ščepec soli

ČOKOLADNA GLAZURA:

  • 150g temne čokolade brez sladkorja
  • 1 žlica kokosovega polnomastnega mleka ali olja


Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejte na 200 stopinj.
  2. Medtem, ko se pečica greje pripravimo maso za pecivo.
  3. Najprej olupimo in naribamo jabolka ter pustimo stati, da spustijo vodo.
  4. Nato pripravimo maso tako, da suhe sestavine (moko, mak, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol) zmečamo skupaj in na sredini izdolbemo luknjo. 
  5. V luknjo vlijemo kis, čežano in mleko ter z metlico premešamo.
  6. Jabolka odcedimo in dodamo k masi za pecivo.
  7. Vse skupaj dobro premešamo, da se vse sestavine dobro premešajo med sabo.
  8. Vzamemo velik pekač in ga oližimo s peki papirjem. Najn zlijemo maso za pecivo in postavimo v pečico.
  9. Pecivo pečemo 30-35 minut na 200 stopinj.
  10. Med peko pripravimo čokoladno glazuro, tako da na vodni pari stopimo čokolado skupaj s kokosovim mlekom oz oljem. 
  11. Ko vsememo pecivo iz pečice počakamo, da se malenkost ohladi nato pa nanj zlijemo čokoladno glazuro in po želji okrasimo.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon