fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PUHASTE GRANOLA PALAČINKE Z MALINAMI

PUHASTE GRANOLA PALAČINKE Z MALINAMI

Puhaste granola palačinke z malino se slišijo prav mamljivo, kajne? Takšne si lahko pripravite sami doma, brez posebnih pripomočkov ali naprezanja! Narejene so preprosto in okus je vrhunski!

Recept pa je tokrat za moj portal pripravila moja dobra “foodie” prijateljica Nina Zorčič. Nino občudujem, saj je neverjetna pekarica in kuharica, ki dnevno poskrbi, da vedno ko vidim njeno novo objavo postanem lačnaaaa. In tokrat sem presrečna, da je Nina z mojim najljubšim izdelkom pripravila prav palačinke: moj najljubši zajtrk! *double win*

Kako se vam zdijo puhaste palačinke z malinami in dodatkom hrustljave granole?

RECEPT JE PRIPRAVILA: Nina zorčič

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo  + 20 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 5 palačink

Sestavine za 1 porcijo (5 palačink):

  • 125ml mleka po izbiri (jaz sem uporabila kokosovo)
  • 1/2 čajne žličke kisa
  • 100g pšenične moke tip 500
  • 20g sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 čajna žlička arome maline (namesto arome maline lahko dodate tudi vanilijo, stisnjen sok limone itd. ter si palačinke prilagodite čisto po svojem okusu!)
  • 50g domače granole z belo čokolado, malinami in kokosom Breakfast Club

Dodatki:

  • maline
  • kokos
  • med
  • še več domače granole za posip 


Priprava:

  1. Najprej v posodi zmešajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut.
  2. V ločeno posodo dodajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščep soli. V sredini jamico kamor vlijete mleko s kisom, olje in izbrano aromo.
  3. Mešajte dokler ne dobite mase brez grudic.
  4. Ponev segrejte na srednjem ognju, jo naoljite s kokosovim oljem in specite palačinke. Pecite 3 minute na eni strani oz.tako dolgo, da nastali mehurčki popokajo, palačinka pa je spodaj lepo zlato rjava, nato jo posujte z nekaj granole in obrnite. Pecite še kakšno minuto ali dve in odstranite z ognja.
  5. Dodajte nadeve! Ker so te palačinke že same po sebi polne okusa, sem jim dodala samo maline in kokosov čips ter prelila z javorjevim sirupom. 

Katere dodatke pa bi izbrali vi?

 

V kolikor boš preizkusil/-a katerega izmed objavljenih receptom bom zelo vesela tvoje fotografije v inbox ali oznake na Instagramu @everyday_breakfast_club, pa dober tek!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino