Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

🖤 Najvišji popusti leta so se začeli – črni petek vse do -30% >> TUKAJ 🖤 & brezplačna poštnina nad 25

MAKOV KRUH Z RIBEZOM IN KAKAVOM

MAKOV KRUH Z RIBEZOM IN KAKAVOM

Rahel, sočen, ravno prav sladek in enostavno pripravljen makov kruh z ribezom bo navdušil vse vas, ki boste recept poskusili.

Današnji recept je eden izmed lažjih receptov, ki sem jih delila z vami. Čeprav mogoče na prvi pogled deluje zapleteno, pa je njegova priprava vse prej kot zapletena. V primeru, da se popolnoma držite recepta vam le ta recept res ne more spodleteti. Recept lahko do neke točke seveda prilagodite svojemu okusu s tem, da kakav izpustite in vanj naribate limonino ali pomarančno lupinico. 

Recept, do limonimo-makovega kruha najdeš TUKAJ.

DOMAČA KAVA

Sveže pražena in mleta kava , za piko na i vsakega zajtrka ali bruncha!

 

Kot velika ljubiteljica tako maka kot kruha (ker kdo pa ne mara kruha), sem se odločila malo eksperimentirat in nastal je najboljši in najmehkejši makov kruh, ki je resnično okusen in ne pre sladek.

RECEPT JE PRIPRAVILA: Neja gril

 

ČAS PRIPRAVE: 14 minut za pripravo + 45 minut za peko
ZAHTEVNOST: rahlo zapleteno
ŠTEVILO PORCIJ: za 18 kosov kruha

Sestavine: 

  • 240g bele pirine moke
  • 50g maka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soda bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli 
  • ščep muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička vanilje
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 110g kokosovega sladkorja (ali drugega sladila)
  • 2 žlici stopljenega kokosovega masla
  • 240 ml rastlinkega mleka mleka
  • 2 jajci
  • DODATKI: pest ribeza ali drugega jagodičevja in čokoladna glazura.
 
 


Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
  2. V posodi zmešajte moko, kakav, mak, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, muškatni orešček in sladkor.
  3. V drugi posodi zmešajte skupaj mokre sestavine: jajce, maslo, vanilijo, in mleko.
  4. Mokre sestavine primešajte suhim in narahlo zmešajte, da se vse poveže.
  5. Maso enakomerno razporedite v pekač za kruh, ki ste ga predhodno namastili in pecite kruh 40-45 minut na 180 stopinj celzija.

Priprava čokoladne glazure:

  1. V kozici zavrite vodo in nanjo položite skledo. V skledo položite 50g temne čokolade in 40g kokosovega masla.
  2. Čokolado in maslo mešajte tako dolgo, dokler se popolnoma ne stopita.
  3. Prelijte svoj kruh s čokoladno glazuro in preprosto uživajte

Kruh pa ni bil všeč le meni, pač pa tudi mojemu Iggyju, pravi da je TOP! (čeprav njemu je itak vse dobro)

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon