fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Preprost recept za Shakshuko

Preprost recept za Shakshuko

Danes bodo prišli na račun vsi ljubitelji SLANIH ZAJTRKOV! Pripravila sem namreč hiter in enostaven recept za shakshuko ali drugače rečeno zajtrk iz ponvice.

Za vse, ki še ne veste kaj točno je shashuka naj napišem, da je to tradicionalna mediteranska jed, s tunizijskimi koreninami. Sama beseda “shakshuka” v arabščini pomeni “mešanica”, kar nam pove, da  je jed polna okusa, kot je pač značilno za arabsko kuhinjo. 

V osnovi gre za jed z zelo osnovnimi sestavinami kot so paradižniki, paprika in jajca, priprava pa je nadvse enostavna saj vse skupaj pripravimo v eni ponvi in tako ne zamažemo kupa posode. Jed se servira s svežim ali popečenim kruhom, s katerim na koncu seveda pomažemo vse do zadnje kapljice. 

Obrok za dušo, ki si ga lahko privoščite za zajtrk ali malico, je pa tudi odličen regeneracijski obrok po zahtevni vadbi. Priprava pa vam bo vzela vsega 30 minut.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut za pripravo
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 mali ponvici ali 1 veliko (za dve osebi)

SESTAVINE: za dve osebi

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 4 veliki paradižniki
  • 3 paprike (različne barve)
  • 1 manjša zelena bučka
  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • 2 jajca (lahko uporabite tudi več)
  • sol in poper
  • sveža bazilika in peteršilj
  • ZAČIMBE: kumina v prahu, origano, koper, česen v prahu
  • ČILI po želji, sama ga nisem upoorabila


PRIPRAVA:

  1. V srednje veliki ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo sesekljano čebulo. Med tem narežemo preostalo zelenjavo.
  2. Dodamo narezan paradižnik, bučko in papriko, narezane na majhne kocke in kuhamo 5 minut na srednjem ognju. Dodamo paradižnikov koncentrat in vse posušene začimbe, vključno s soljo in poprom. Na vsake toliko pomešamo, dokler se omaka v zgosti. Poskusimo in dodatno začinimo po okusu.
  3. V gosti paradižnikovi omaki naredimo prostor za jajca. Ubijemo jih previdno, da se rumenjak ne razlije. Pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo ogenj. Na najmanjšem ognju kuhajte še 5-10 minut, ravno toliko, da rumenjak zakrkne.
  4. Odstranimo pokrovko, začinimo s soljo in poprom ter shakshuki privoščimo lepo količino peteršilja ali koriandra.

Nasveti za pripravo in serviranje:

  •  Shakshuko serviraš s polnozrnatim popečenim kruhom in feta sirom, ki ga tkrat nisem imela pri roki ga pa naslednjič zagotovo vključim v recept.
  • Jed lahko serviraš kot zajtrk, kosilo ali večerjo.
  • Za popolno arabsko vzdušje, zraven shakshuke serviraj vroč metin čaj.
  • Pozor: shakshuka mora biti bolj gosta in suha in ne preveč utekočinjena
  • Ne pozabi uživat v vsakem grižljaju!
 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino