fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 40 eur! I BOŽIČNA KOLEKCIJA prihaja kmalu – 6.12.2022

Kimchi palačinka (Kimchijeon 김치전)

Kimchi palačinka (Kimchijeon 김치전)

Že poznaš kimchi? Gre za tradicionalno Korejsko prilogo iz fermentirane zelenjave, ki je vse stranko uporabna kot dodatek jedem.

Morem priznati, da je trajalo kar nekaj časa, da sem resnično vzljubila kimchi. Po šele peizkušenih 4 različnih verzijah sem našla razmerje količin, ki so mi resnično všeč. Danes pa mora biti le ta zmeraj na zalogi, za razne malice in pečen riž,ki ga vsi tako obožujemo.

Njegov okus je prav poseben in edinstven. Je slan, pekoč in kisel hkrati ter se znajde v vsaj enem obroku na dan. Prav tako je odličen za mojo prebavo in zdravo črevesje, zato ga je smiselno dodati v obrok vsaj enkrat na dan. 

 Na blogu sem vas že poučila o kimchiju in njegovi pripravi, danes bom pa z vami delila prvo idejo, kako kimchi uporabiti tudi kot dodatek k jedem. Iz njega bomo danes pripravil slano kimchi palačinko.

Kaj je kimchi?

Kimchi je tradicionalna Korejska priloga iz fermentirane zelenjave.

Tradicionalnih receptov je okoli 200, vsem pa je skupna točka le glavna sestavina – kitajsko zelje. V preteklosti je namreč vsaka Korejska družina ustvarila svojo verzijo (podobno kot naše babice z govejo juho) in tako so nastali različni recepti. 

Ponavadi se zraven kitajskega zelja uporabi tudi korenje, mlada čebula, ingver, Korejski čili, ingver, ribja omaka in česen. 

V Koreji velja kimchi za skorajda nepogrešljivo prilogo, saj jo Korejci uporabljajo v praktično vseh obrokih. Poleg tega pa se uporablja tudi v jedeh kot so kimchi palačinke, pečen riž s kimčijem, kimčijeva juha,..

Recept za moj domač kimchi je že objavljen na blogu in si ga lahko prebereš TUKAJ.

 

Ideja za uporabo domačega kimcija!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

15 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6-8 velikih palačink

Sestavine:
  • 100 g domačega kimčija
  • 2-3 žlice soka od kimčija
  • 30 ml gazirane vode oz. radenske
  • ščepec soli
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 150 g domače tsampe (lahko zamenjate za moko)
  • olje za pečenje (jaz sem uporabila sezamovo)
Priprava:
    1. Kimchi po potrebi (v kolikor imate kimchi z velikimi kosi zelenjave ga je potrebno nasekljati na manjše kose ampak, če imate kimchi po mojem receptu, rezanje ni potrebno) narežemo na manjše kose, dodamo v večjo posodo in zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami.
    2. Po potrebi dodamo še nekaj nekaj radenske ali vode, ampak le v primeru, da imamo res gosto maso. Končna masa sicer mora biti gosta, ampak ne preveč.
    3. Na ponvi segrejemo poljubno olje in z žlico dodamo 2-3 velike žlice dobljene mase na ponev ter spečemo palačinke. Posamezna palačinka mora biti nekoliko bolj debela kot ponavadi, sicer je nevarnost, da vam bo zelenjava uhajala iz mase.
    4. Palačinko pečemo na vsaki strani 2-3 minute.
    5. Ko so vse palačinke spečene, jih le še serviramo s poljubnim nadevom (raznimi omakami, solatami, zelenjavo, tofujem, piščancem,..). Opcije tukaj so resnično neomejene. 
    6. In samo še uživamo v pripravljenih palačinkah!

Palačinke se odlično odnesejo kot zajtrk ali malica na poti, saj jih preprosto spravimo v hladilnih in jih naslednji dan pogrejem, nadevam in že uživam. Lahko pa jih seveda vzamete s seboj na pot. 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon