fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Domače granoline tablice brez peke

Domače granoline tablice brez peke

Domače granoline tablice so odličen prigrizek za katerikoli del dneva, saj nas napolnijo z energijo, ki jo še kako potrebujemo na delovnem mestu in so odličen prigrizek za potešitev nenadne lakote.

Domače granoline tablice so preproste za pripravo, uporabimo lahko kosmiče, sadje in druge dodatke po svojem okusi, posebno sladkosnedi dodajo še za kanec čokolade, lahko pa se poigramo tudi z drugimi okusi, na primer cimetom ali ingverjem, dodamo limonino ali pomarančno lupino ali drugo ljubo nam začimbo. V shrambi zdržijo dlje časa, lahko pa jih tudi zamrznemo.

Domače granoline tablice brez peke lahko z dodatkom sadja in jogurta služijo kot polnovreden obrok ali pa le kot brezgrešna sladica.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6 velikih tablic

Sestavine: 

  • 100g ovsenih kosmičev 
  • 50g praženih arašidov
  • 3 velike žlice medu ali drugega naravnega sladila
  • 40g stopljene temne ćokolade
  • 40g stopljenega kokosovega olja ali druge maščobe
  • 1 žličke vaniljeve arome
  • OPCIJSKO: za beljakovinsko verzijo dodaj eno merico čokoladnih beljakovin v prahu


Priprava:

  1. Vse suhe sestavine zmešamo skupaj v večjo posodo.
  2. Medtem vzamemo drugo posodo in nad vodno paro stopimo čokolado, kokosovo olje in primešamo med ter vanilijevo aromo.
  3. Nato dodamo mokre sestavine k suhim sestavinam in z rokami dobro pregnetemo, da se vse sestavine med seboj dobro sprimejo.
  4. Vzamemo plastično posodico ali pekač pravokotne oblike, ga obložimo s pekipapirjem,  položimo zmes in jo dobro pritinemo ob “tla”.
  5.  Tablice je najbolje pustiti v hladilniku kar čez noč, da se sestavine med seboj lepo povežejo. Če ste med bolj ne potršežljivimi pa bo dovolj vsaj kakšna urca.

Nasveti za pripravo in serviranje:

  • Za beljakovinsko verzijo lahko dodaš beljakovine v prahu, priporočam okus čokolada ali arašid.
  • Za čokoholike priporočam še dodatek stopljene temne čokolade na vrhu tablic.
  • Za ljubitelje arašidovega masla, priporočam, da v samo maso za granoline tablice dodate 3 velike žlice aražidovega masla.
  • Ne pozabi uživat v vsakem grižljaju!
 

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino