fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

BABKA S PISTACIJO

BABKA S PISTACIJO

LE KDO NE MARA BABKE? Ponavadi je bolj popularna tista čokoladna ampak zakaj nebi poskusili babke tokrat na malo drugače način?

Babka je neke vrsta potica, ki izhaja iz Poljske. Mene pa sploh ne preseneča, da je tako popularna po vsem svetu, saj je nadvse okusna, mehka, puhasta in polnega okusa. Ta okusna sadica bo še kako navdušila vse ljubitelje potice in drugih kvašenih dobrot. Meni osebno je babka boljša od katere koli tradicionalne potice (mogoče, ker sama nisem ravno tradicionalni človek? kdo bi vedel). V kolikor mi ne verjamete, pa se s pripravo tega recepta kar sami prepričajte.

Babka je sama po sebi tako okusna in polna okusa, da jo lahko servirate kar samostojno, brez dodatnih prelivov in namazov, saj bi le ti uničili njen okus. Definitivno, se pa zraven prileže ena kavico z veliko penice ali pa le kozarec mleka.

Ta recept bo navdušil vso družino in prijatelje, preverjeno!

RECEPT JE PRIPRAVILA: Neja gril

 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut za pripravo + 2,5h za vzhajanje + 40 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 kosov

Sestavine za testo:

Sestavine za pistacijin nadev:

  • 100g namaza iz 100% pistacij 
  • 30g nasekljanih pistacij
  • 3 žlice medu

Sestavine za premaz:

  • 1 razžvrkljano jajce
 


Priprava:

  1. Najprej aktiviramo kvas tako, da segrejemo 250ml mleka in vanj zmešamo suh kvas ter malo sladkorja in počakamo 5-10 minut, da se kvas aktivira.
  2. Med tem vzamemo veliko posodo in vanjo zmešamo vse mokre sestavine torej jajce, rumenjaka in med na koncu še sladkor, ki ga doziramo po lastnem okusu. Naj povem, da 50g sladkorja in 85g medu, ki sem ga sama uporabila pride ravno prav sladko, definitivno ne preveč, saj sama ne maram sladi po katerih doživiš “sugar rush”.
  3. Ko je mleko s kvasom pripravljeno ga prilijemo k jajčni mešanici in vse skupaj dobro premešamo. 
  4. V drugi posodi zmešamo moko in sol ter mešanico počasi dodajamo mokrim sestavinam. Ko porabimo vso moko dodamo še maslo (sobne temperature). Sedaj je čas, da vzamemo stvari v roke in testo dobro zgnetemo dokler ne dobimo gladkega testa.
  5. Testo postavimo v veliko posodo, ga pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in ga pustimo na toplem mestu vzhajati 2 uri oz dokler testo ne podvoji svoje velikosti.  
  6. Vhajano testo narahlo zvrnem na pomokan kuhinjski polt in testo razvaljamo na velik pravokotnik debeline 0,4cm.
  7. Testo premažemo s 100% pistacijevim namazom, seklanimi lešniki in medom ter ga zvijemo v veliko rulado.
  8. Sedaj rulado prerežemo po sredini, na enem koncu pa pustimo, da se konca držita skupaj. Nato iz dobljeni polovici prepletemo kot kito in testo previdno prestavimo v ozek pekač, ter babko premažemo z razžvrkljanim jajcem.
  9. Naša babka naj sedaj ponovno vzhaja 30 minut, nato pa je pripravljena na peko v pečici. 
  10. Babko pečemo 40 minut na 180 stopinj.
 

Nasvet za serviranje:

  •  Babka je najboljša še isti san ko je res najbolj puhasta in mehka ter rahlo topla
  • Zdraven se odlično poda naša aromatizirana kava z okusom cimeta & lešnika.
  • IDEJA ZA BRUNCH: zraven tega recepta pripravite še smootie skledo in servirajte s svežo kavo.

Hvala, da si si vzel čas in prebral/-a moj recept za to noro idejo za slan zajtrk, ki ga rada serviram na te čudovite krožnike v obliki avokada!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino